Psychologisch Onderzoek

In ons land heeft Ichthus Groep op het gebied van psychologisch onderzoek en Second Opinion een expertise.

Zowel clienten, collega’s en bedrijfsorganisaties kunnen gebruik maken van onze expertise. Met behulp van psychodiagnostisch of psychologisch onderzoek kunnen wij klachten naar hun aard herleiden. Zowel kinderen, jeugd als volwassenen kunnen een beroep doen op ons aanbod Psychologisch Onderzoek.

Onderzoek kan betrekking hebben op de aard en ernst van de klachten, het huidige functioneren, de verhouding tussen draaglast en draagkracht, copingmechanismen en relatiekwaliteit. Er wordt hierbij ook gebruik gemaakt van vragenlijsten via ons web-based platform.

Een Quick Scan is een verkort psychologisch onderzoek met als doel mensen en collega’s binnen een korte termijn te adviseren bij de keuze van een geschikte behandeling (indicatiestelling).

Een psychologische onderzoek bestaat uit een gesprek, de afname van vragenlijsten en een adviesgesprek. Bij een Quick Scan kan het adviesgesprek ook worden gedaan door een collega, zoals een huisarts.

Alle bevindingen, ook de uitslagen van de vragenlijstdiagnostiek, worden vastgelegd in een rapport.

Ons psychologisch onderzoek en Quick Scan zijn gebaseerd op de recente resultaten van wetenschappelijk onderzoek en kunnen vergoed worden door Zorgverzekeraars.